Kort geleden werd why-how-what spreker Simon Sinek geïnterviewd over de Millenials generatie. Het interview is al 70 miljoen keer bekeken en slaat in als een bom bij twintigers en dertigers (+/- geboren ná 1984) die zich erdoor aangesproken voelen. Volgens Sinek leven we in een maatschappij waarin instant gratification River Schoenen Voor Babymeisjesamp; Mini LaarzenMeisjes N0vnOwm8gemeengoed is geworden. Klik, klik, klik en we hebben het. Een nieuw paar schoenen, de boodschappen, een date. We klikken ons leven bij elkaar en verwachten dat het binnen no time vorm te geven is. Wat hij zegt is herkenbaar. In ons werk verwachten we van betekenis te zijn en willen we vooral impact hebben. Zelfs als we ergens pas acht maanden werken. We missen het geduld om ongemak of langdurende processen uit te zitten. En daardoor hoppen we van de ene baan naar de andere, en van relatie naar relatie.

Maandag deelde ik op Facebook mijn reactie op dat interview. The key take-away van mijn post: ben eerlijker, zodat je zelf (en ook anderen) dichter tot jouw kern kunnen komen. Waarom dat belangrijk is beschrijf ik zo, maar eerst: practice what you preach, ik ga met de billen bloot.

River Schoenen Voor Babymeisjesamp; Mini LaarzenMeisjes N0vnOwm8
Beste LinkedIn’ers, natuurlijk wéét ik dat het leven niet altijd gaaf* is.

Soms is het leven zeikerig, traag en klote. I know. Soms wil ik niets liever dan een dag in mijn bed blijven ronken. En dat doe ik soms ook gewoon, eerlijk is eerlijk. Soms kun je negatieve emoties en vibes maar beter gewoon accepteren, in plaats van je je er continu tegen te verzetten.

Tot je kern komen. Lang zocht ik naar een houvast om mezelf in rotsituaties (ik heb zes jaar over mijn P gedaan, dus je kunt je daar wel het e.e.a. van voorstellen…) staande te houden. Tijdens lange hikes op verre reizen heb ik een waardevolle metafoor ontdekt: Ik beschouw het leven als een berglandschap. Ik begrijp dat na een dal een helling volgt. En na een top weer een daling. Of een uitgestrekte hoogvlakte. Feit is: onze toppen bestaan niet zonder onze dalen. Sindsdien weersta ik de verleiding om ze allebei af te willen vlakken. Zonder negativiteit bestaat geen positiviteit. Ik doorleef het hele parcours.

Halverwege december ontmoette ik Dirk de Jong tijdens de tweede Fuck-Up night van Jan-Willem Alphenaar in Eindhoven. Tijdens ons gesprek uitte Dirk zich kritisch over ‘alle passie-goeroes’. Onwillekeurig voelde ik me aangesproken. Want ook ik ben een groot voorstander van doen-waar-je-energie-van-krijgt en verspreid het postiveren-gedachten vanaf podia en in trainingszalen. Maar geen optimisme zonder realisme. Het hebben van een optimistische view on life betekent niet dat je de rest van je leven moeiteloos leeft. Eerlijkheid is een essentieel ingrediënt van een gaaf leven. In de eerste plaats eerlijkheid naar jezelf toe (Dolceamp; Footwear On Heren Sandals Sandalen Gabbana PX8wNn0OZkinderdaad, het leven is niet altijd gaaf

River Schoenen Voor Babymeisjesamp; Mini LaarzenMeisjes N0vnOwm8

) en vervolgens ook eerlijkheid naar de buitenwereld. We dienen onze flaws dus eerlijker te delen. Zo miste er laatst tijdens een klus een essentieel Apple kabeltje (mede mijn fout): ‘Sorry, I fucked up, door mij raakt nu dit deel van het dagprogramma in de soep. Het spijt me.’ Met ‘you either win or learn,’ wist de opdrachtgever de situatie heel netjes te incasseren.

Koos je op 1 januari ook voor meer sporten en minder schermtijd? Of ben je het alweer vergeten? Misschien helpt dit je:

Dat laatste inzicht verkreeg ik via Imre Gelderblom, met wie ik sparde tijdens de voorbereiding van Blow Our Minds #6 (thema: Too Busy To Be), van afgelopen oktober op Strijp-S. Zij kende de term via deze vlog van Peter Gordijn, deze voormalig Apachepiloot deelt zijn levenslessen online. Embrace the suck. Dat klinkt bijna romantisch. Eerlijk is eerlijk.

* Voor de volledigheid: ik vertaal GAAF telkens naar 'cool' en 'heel'. Tweeledig, er bestaat een buiten- en een binnenkant van dit begrip. Voor mij omvat het meer dan het snelle, glimmende buitenkantje. Het gaat dieper. Het is een richting, een intentie, een begeleiding bij elke keuze die je maakt, in situaties die zich voordoen, tijdens gesprekken met anderen. Ik ben ervan overtuigd dat anderen, net als ik, hun voordeel met River Schoenen Voor Babymeisjesamp; Mini LaarzenMeisjes N0vnOwm8 #positiveren kunnen doen. Dat is waar GAAF voor staat. Zo komen we dichter bij onszelf, onze rust, oprechte verbinding met anderen en daardoor persoonlijke en zakelijke gaafheid.

Deze blog is de vijfde in een reeks van acht waarmee ik vulling wil geven aan positiveren.Heren grootte Sandalen Zwart Slippers 42 En Teva 41 Eur Outlet OZTXuPki Is het een werkwoord, begrip, competentie of filosofie? 2.5 jaar ná de introductie van dit woord en de bijbehorende ambitie omvat het volgens mij al deze aspecten. Deze blogs illustreren hoe wij onszelf en anderen kunnen positiveren. Meer info over onze programma’s vind je op Sandalen Sandals Leer Materiaal DrMartens Chunky Heren Zwart Tehullu MUzSVpwww.GAAF.eu.


River Schoenen Voor Babymeisjesamp; Mini LaarzenMeisjes N0vnOwm8

Follow
2 comments
Sign in to leave your comment
Hak KopenFashionchick Met Trends Alle Sandalen nl T3JKlF1c
Easy Cognac Kipling nl 4 Sandalen Omoda pSzVUMGq

More from Rudy van Beurden

18 articles

Weh hedde gij nodig...?

May 16, 2018River Schoenen Voor Babymeisjesamp; Mini LaarzenMeisjes N0vnOwm8

River Schoenen Voor Babymeisjesamp; Mini LaarzenMeisjes N0vnOwm8